Fissler düdüklü tencerede şimdiye kadar tecrübe ettiğim pişirme süreleri aşağıdaki gibidir.
Kullandıkça listeyi geliştiririm inşallah. Yukarıdaki fotoğraf İzmir Ödemiş Gölcük'ten...
1. kademe kuru kayısı 0 dakika (kompostoluk) pırasa 2 dakika iç bakla 3-4 dakika (4 dakika biraz fazla geldi) taze bakla 4 dakika enginar
2 dakika (yemek olarak; dolma değil) erik, kayısı (şerbet için) 5 dakika mantı (ev yapımı) 1 dakika kırmızı mercimek
3 dakika (2 bardak mercimek + 4-5 bardak su) küp patates 2 dakika kuru börülce 3 dakika dondurulmuş bezelye
4 dakika taze bezelye 4 dakika taze fasulye 7-8 dakika 2. kademe köy tavuğu 22 dakika hindi 25 dakika tavuk but 6 dakika dana eti (kuşbaşı) 10 dakika kuzu eti (kuşbaşı) 7 dakika kuzu incik 20 dakika kuzu paça 20 dakika kuru fasulye 2,5 dakika (ıslatılmış) nohut
6 dakika 2. Çizgi işkembe 25 dakika pırasa 2 dakika bamya 2 dakika (derin dondurucudan) bezelye 2 dakika makarna
6 dakika (pişince suyun altına tutulur) yazan:İzmir35 et 11 dakika (yazan:İzmir35)
6 dakika (ıslatılmış) aşurelik buğday
7 dakika işkembe 30 dakika taze börülce 1 dakika barbunya (taze) 2 dakika
7 dakika yeşil mercimek (ıslatılmış) 3 dakika (musluğa tutarak havası çıkartılıyor) deniz börülcesi 2-3 dakika taze börülce 7-8 dakika kuru fasulye
9 dakika (ıslatılmamış) karakılçık buğdayı
11 dakika (ıslatılmamış) kuru fasulye 9-10 dakika (piştikten sonra suyun altında havası çıkartılarak) yazan:sarigyalin süt mısır
16 dakika (ıslatılmamış) hedik buğdayı 16 dakika (ıslatılmamış) darı
Not: Yukarıdaki dakikalar, yemek piştikten sonra tencerenin buharı çıkana kadar kapağı açılmamak suretiyle alınmıştır.
Kapağı hemen açacaksak süreyi biraz arttırmak gerekir ama kesin bir süre de veremiyorum.
Okuyucu Tecrübeleri 1. Çizgi sarma & dolma 4 dakika yaprak sarması